Kmoskó Judit business coach
Üzlet

Mit csinál a business coach?

Egy business coach támogatja a vállalkozás tulajdonosát az üzleti tervek megalkotásában, illetve segíti azok végrehajtását. A coaching során a vállalat az aktuális helyzetből kiindulva éri el a kitűzött célt.

A coach nem vállalati tanácsadó, nem ad irányítási útmutatókat, de segíti a tulajdonost a célok megfogalmazásában. Később pedig a rendszeres találkozók során ösztönzi a menetrend betartására.

A business coach akcióterveket készít

A felelős cégvezetők jellemzője, hogy szeretnék jobban megérteni a vállalatuk működését. Ehhez fontos kiszűrni a reálisan megvalósítható terveket. Amikor már ismertek az elérendő célok, a haladás sebessége is megadható.

A business coach kidolgozza az akcióterv minden egyes lépését, fontossági sorrendet állít fel a tervek között és a megmutatja a szükséges stratégiákat. A folyamat későbbi szakaszában rendszeresen találkozik a cégvezetővel, hogy együtt tekintsék át a legutolsó találkozó óta vállalt feladatok végrehajtását.

A business coach több évnyi tapasztalatát adja bele a munkába. Pontosan tudja, hogyan definiálhatók a célok, és hogyan kell kialakítani az odáig vezető utat.

A business coach számonkér

A coaching csak akkor fog működni, ha a meghatározott dolgok számon is kérhetők. A business coach nem fogja végrehajtani a feladatokat a cégvezető helyett, hanem folyamatosan emlékezteti őt a kitűzött célokra, és nem hagyja letérni a kijelölt útról.

Egy jó coach tud motiválni, és ezt a képességét be is veti, hogy a vállalat vezetője ténylegesen elérhesse a bevállalt terveket. Ha kell, akkor tükröt tart elé, hogy felfedje a gyengeségeket és a tervtől való eltérést. Mivel minden ügyfél más, ezért a felhasznált eszköztár is feladatonként változik, a coachnak az első találkozót követően kell kiválasztania a legjobb megoldást.A business coach a haladást követi a főbb mutatók figyelésével, így a munka teljesen átláthatóvá válik. A méréseket biztosan elvégzi, ezért az eredmények követése semmilyen módon sem maradhat el.