Kenter Könyvelőiroda - adóoptimalizálás
Üzlet

Adóoptimalizálás – de hogyan?

A cél az lenne, hogy a törvény adta lehetőségeken belül minimalizáljuk az adónkat. Szerencsére a magyar adózási rendszer ezt lehetővé teszi sőt, széles választási lehetőségeket nyújt a vállalkozások számára. A Kenter Könyvelőiroda adóoptimalizálás szolgáltatásában vállalja, hogy az ügyfelek egyedi igényeit megvizsgálja, javaslatot teszt a legolcsóbb és legkedvezőbb adózási módra.

Mivel Ön vélhetően a saját szakmai tudása szerint hozza a döntéseit a cég ügyeiben, így nem várható el, hogy ismerjen minden adóoptimalizálási eljárást. Az sem biztos, hogy a kötelezettségekkel és kedvezményekkel Ön teljes mértékben tisztában van. A feladatom nem bírálni az Ön üzleti döntéseit, hanem a könyvelésen túl a gazdasági tanácsadás az egyik legfontosabb, amivel egy könyvelő támogathatja ügyfelét.

Néhány hasznos tudnivaló az adóoptimalizálással kapcsolatban

Tegyük fel, hogy az Ön ügyfelei rendszeresen késve egyenlítik ki az Ön által kiállított számlákat és emiatt minden hónap 20-án likviditási problémái vannak. Erre lehet jó megoldás Önnek a pénzforgalmi ÁFA elszámolás, mely lehetővé teszi, hogy az ÁFA-bevallásban csak azokat a számlákat szerepeltesse, amelyek már ki lettek egyenlítve (természetesen nem csak fizetendő, hanem levonható ÁFA oldalon is). Ez az adózási mód 125 millió fonrint éves árbevételig választható.

Tegyük fel, hogy Önnek egy szolgáltató cége van, ahol elég magasak a bérköltségek és a kapcsolódó adók. Hallott már a KIVA-ról? Ez a kisvállalati adó mentesítheti cégét a szocho és szakképzési hozzájárulás megfizetése alól. Ez az adóoptimalizálási eljárás, a KIVA 500 millió forint éves bevételig és maximum 50 fő munkavállalói létszámig választható.