Életmód

Házi kedvencek védelme

A természet kincsei minden nap eléd tárulnak, nyisd hát ki szíved és fogadd be ezeket a csodákat… Meg fogod tapasztalni, hogy a boldogság ott van előtted, ott van egyetlen fűszálban, fában, a homokban, az állatokban, az élővilág minden egyes apró részletében…

Az elmúlt 28 évben sok-sok állatka ajándékozott számomra boldog perceket, és tanított meg arra, hogy felelősségteljesen gondoskodjak róluk.Volt köztük hörcsög (Dönci, Szuszi, Rudi, Pihe, Nudli, Mazsola), tengerimalac (Bonbon), patkány (Joe, Cica), Papagáj (Cipurka), Kutya (Morzsi, Happy). Közülük már csak az én legkedvesebb Bolognese kutyám, Happy van köztünk.

A felelős állattartás szabályaival tisztában kell lenned, akár most készülsz az új kedvenc érkezésére, akár már régóta a gazdik táborába tartozol!

Vegyük sorba őket:

Felelősség

Ha felelősségteljes ember vagy, akkor veszel magad mellé állatot, ha biztosítani tudod számára a legoptimálisabb életfeltételeket, gondoskodni tudsz róla és szeretetteljes otthont teremtesz egész életére.

Szeretet

Házi kedvenced egy pillanat alatt a barátoddá válik, akinek törődésre és odafigyelésre van szüksége ahhoz, hogy boldognak érezhesse magát melletted. Rengeteg szeretetet képesek adni, mindezt feltétel nélkül teszik, így vigyázz a kis életükre és szeresd őket!

Környezet

Mire megérkezik otthonodba az új jövevény, addigra alakítsd ki számára a megfelelő környezetet, ahol biztonságban érezheti magát és elegendő mozgástér áll a rendelkezésére. Természetesen figyelj oda a környezetedben élőkre is, hogy senkinek ne okozzon bosszús perceket!

Táplálás

Az állatkád előtt legyen mindig elegendő, tiszta, friss víz és törekedj arra, hogy helyesen, minőségi étellel tápláld őt!

Egészség

Kedvenced egészsége éppoly fontos, mint a saját egészséged. Fordíts figyelmet a betegségek megelőzésére, és ha mégis megbetegedne, azonnal vidd el az állatorvoshoz, és tegyél meg minden tőled telhetőt a gyógyulása érdekében!

Tudtad?

Négylábú barátod a talppárnái verejtékmirigyein keresztül és lihegéssel képes csak a hőt leadni.

A nyári napsütés nem csak Téged, hanem házi kedvenced szervezetét is megviselheti.

Egyrészt a meleg és a páratartalom, másrészt az UV sugárzás okozhat gondot, ugyanis az ő bőrük is le tud égni a napon. Mindig biztosíts árnyékos helyet szeretett állatkádnak!

Az Umbroll árnyékolók többsége 80%-ban megszűrik az UV sugarakat, így megfelelő védelmet tud nyújtani az ő számukra is. Akár egy gombaernyő alatti piknikezés vagy egy napellenző árnyékában való játék velük, nagyszerű és biztonságos időtöltést jelenthet Neked, mint gazdinak és a kedvencednek egyaránt.

Milliónyi dolog van, amivel szebbé és jobbá varázsolhatod mások életét, én az állatvilág csodálatos teremtéseivel sem teszek másképp.

Akár egy kimerült kismadárnak (Sárgafejű királyka) kell egy kis menedék, ahol megpihenhet – én kezemet nyújtom felé… Aki egy hálás tekintettel ajándékoz meg, mielőtt folytatja az útját.

Vagy egy idős, gyönyörű skót juhász kutya, aki bár megfáradt testével, de játékos, fiatal szellemével úgyanúgy vágyik egy kis szeretetre – én a szívemet adom neki.

Látod hát, hogy mennyi csodaszép dolog van a világon? Még szavakra sincs szükséged ahhoz, hogy kifejezd azt a sok szeretetet ami benned van. Mert igenis ott van benned!

Légy hasonló az égen szálló madárhoz… aki a törékeny gallyon megpihenve átéli az alatta tátongó mélységet, mégis vígan énekel, mert bízik szárnyai erejében.                                                                               

Victor Hugo