Vucli.hu - fonott babafészek, babatextil webáruház
Életmód

Fonott babafészek, mint megoldás, a baba nyugodt álmára

Fonott babafészekkel a kicsik nyugodt álmáért

Nem is oly rég indult hódító körútjára a skandináv országokból a fonott babafészek. Mutatós, biztonságos és nagyon jól kihasználható. Hatalmas segítség lehet a kezdő és kevésbé kezdő szülőknek, minden előnyös tulajdonságával együtt.

Babafészek a jolly joker

Egy kisbabának az édesanyja közelségében, ölelő karjaiban, szívverése közelében a lehető legjobb. Ám nem lehet egész nap kézben és ölben tartani, akármennyire is szeretnénk. Néha le kell tenni, hogy a dolgainak elvégezzük és aludni is kényelmesebben tud vízszintesben, a saját helyén, csendben, nyugalomban. Tehát ilyenkor jól jön valami hasonló közeg, egy pihe-puha, meleg, zártabb, otthonos kis kuckó, mely körbeöleli, megnyugtatja, elandalítja és alvásra készteti a kisbabát és emlékezteti édesanyja pocakjában töltött időkre.

Nagyon fontos, hogy a baba megfelelően kipihenje magát és az édesanya arra az időre biztonságba tudhassa.  Erre kitűnő a babafészek vagy babaöböl. Rendkívül biztonságos, mert megakadályozza, hogy a nagyágy szélére érve leguruljon vagy ráfeküdjön valaki óhatatlanul is. A kiságyába téve is megfelelő biztonságot biztosít a babának, mert megtartja, nem tud elmászni belőle, nem akad el, majd szorul be a karja, feje, lába a picinek.

Ezért előnyös a babaöböl

A kisbabáknak megnyugtató a szűkebb babafészek, mint egy nagy, üres tér a kiságyban. Szeretik, ha hozzájuk ér valami, ugyanakkor nem tudnak elakadni, bele akadni és a rácsos ágy rései közé beszorulni sem. Épp ezért annyira ideális a legkisebbek számára a babaöböl. Korábban ezt a szülők a pólyával oldották meg. Ma már persze tudjuk, nem tud megfelelően mozogni benne a baba, többet árt, mint használ, így nem túl ideális. Ezért a mintájára, de a hátrányait kiküszöbölve jött létre, majd indult el hódító körútjára a babafészek. A babafészek vagy babaöböl biztosítja a szabad mozgást a pólya helyett, viszont megadja azt a közelséget, biztonságot is, ami szükséges a baba számára. Könnyen magunkkal tudjuk vinni bárhová és a tisztítása is egyszerű a jó minőségű babafészeknek.

Fonott babaöböl, mely mutatós is

A fonott babafészek nem csak rendkívül hasznos dolog, hanem dekoratív, mutatós is. Rengeteg előnye mellett nagyszerűen mutat a kiságyban és a babaszobát is egyedivé teszi. Kellemesen dekorálja, megadja a hangulatát a baba birodalmának. Egyszerűségében rejlik a szépsége. Nem kell kötözgetni, hatvan dolgot bezsúfolni a kiságyba mégis minden fontos funkciót ellát. Nincs túldíszítve, a fonatok és a fonatok színe adja az eleganciáját, az egyediségét a babafészeknek.